categoryTopBlock
Baari

Viinilasi

4tuotetta

Viinilasi on juomalasi, joka on erityisesti suunniteltu viinin nauttimiseen. Viinilasit voivat olla eri muotoisia ja kokoisia sen mukaan, minkä tyyppistä viiniä niiden on tarkoitus sisältää. Esimerkiksi valkoviinilasit ovat usein kapeampia ja korkeampia kuin punaviinilasit, joiden muoto on enemmän pyöreä. Viinilasien muoto vaikuttaa viinin maistumiseen ja tuoksuun, ja siksi ammattilaiset suosittelevat käyttämään oikeanlaista lasia oikeanlaisen viinin kanssa. Viinilasit ovat usein myös kauniita koriste-esineitä, joita voi käyttää juhlapöydän kattauksessa.

Usein kysyttyjä kysymyksiä viinilaseista

Miten viinilasin muoto vaikuttaa viinin makuun?

Viinilasin muodolla on merkittävä vaikutus viinin makuelämykseen. Lasin muoto voi korostaa viinin tuoksua ja makua. Esimerkiksi suuremmalla lasilla on enemmän tilaa ilman hapettumiselle, mikä voi auttaa vapauttamaan viinin aromit ja maun paremmin. Lisäksi tiettyjen viinityyppien, kuten punaviinien, lasin muoto voi auttaa ilmentämään niiden pehmeitä ja hedelmäisiä piirteitä. Yleisesti ottaen, viinilasien tulee olla suhteellisen ohuita ja sileitä, jotta juoma ei tartu lasin reunoille tai vaikuta sen makuelämykseen.

Ovatko jalattomat viinilasit yhtä hyviä kuin perinteiset jalkalliset viinilasit?

Jalattomat viinilasit ovat yhtä hyviä kuin perinteiset jalkalliset viinilasit, sillä molemmat lasityypit ovat suunniteltu tarkoituksenaan nauttia viinistä. Jalattomat viinilasit ovat kevyempiä ja helpommin käsiteltäviä, mutta jalalliset lasit ovat usein hieman vakaampia ja niitä on helppo pyörittää, jotta viinin aromit vapautuvat paremmin. Lopulta valinta lasien välillä on henkilökohtainen mieltymys ja käyttötarkoitus.

Miten puhdistaa ja hoitaa viinilaseja oikein?

Viinilasit kannattaa usein pestä käsin lämpimällä vedellä ja miedolla astianpesuaineella, sillä pesukoneen kuumat vedet ja voimakkaat pesuaineet voivat vahingoittaa lasia. Lasit kannattaa myös huuhdella hyvin, jotta pesuaine ei jätä jälkiä lasiin. Lasien kuivaamiseen kannattaa käyttää puhtaita ja pehmeitä liinoja, sillä esimerkiksi paperipyyhkeet voivat naarmuttaa lasia. Lasit kannattaa säilyttää kuivassa ja pölyttömässä paikassa, esimerkiksi kaapissa.

Suodata
Lajittelu (Suosituimmat)
Korkeus
Aloituspiste(cm)
Päämäärä(cm)
Väri
Hinta
Aloituspiste(€)
Päämäärä(€)