Missing translation for header.skipToContent

Kesän hullut hinnat - säästä jopa 60%!

Näyttää 24 tuotetta 4469 tuotteesta
1
...
187

Suositut suodattimet

Sohvat ovat yksi asunnon tärkeimmistä huonekaluista. Sen vuoksi on useita asioita, joita tulee ottaa huomioon ennen sohvan valintaa. On mietittävä, millaiseen käyttöön sohva tulee - onko kodissa lapsia tai lemmikkejä ja minne sohva tullaan sijoittamaan. Ne sijaitsevat yleensä olohuoneessa, yksin tai toisen sohvan kanssa, mutta niitä löytyy usein myös tv-huoneista sekä lastenhuoneista. Jokaiselle sohvalle on oma paikkansa ja jokaiselle paikalle löytyy oma sohvansa. Sohvaa ostettaessa on huomioitava myös värit, jotta oikeanvärinen sohva löytyy. Pitääkö sohvan olla vuodesohva vai onko tärkeä kriteeri, että sohvaan saa lisäosia? Nämä asiat kannattaa ottaa huomioon ennen ostopäätöstä. Sohva on pitkäaikainen hankinta, joten erilaisten sohvatyyppien vertailu kannattaa ehdottomasti ennen hankintaa.

Millaiset sohvat meidän kotiin?

 • Kokonaiset sohvat vai koottavat?

  Sohvat ovat osa kodin sisustusta ja suurin osa meistä viettää ainakin osan illasta sohvalla mukavasti rentoutuen. Kun oikea sohva on valittu ja tilattu kotiin, on hyvä selvittää etukäteen, saapuuko sohva kotiin koottuna vai joutuuko sen kokoamiseen varaamaan hieman aikaa. Sohvat saa nykyisin tilattua netistä helposti ja vaivattomasti, mutta niiden toimitustapaan kannattaa kiinnittää huomiota. Sohvat netistä saa usein myös edulliseen hintaan. Jos sohva on ostettu netin kautta, toimitetaan se yleensä osina. Sohvan kokoamisen ei tarvitse olla hankalaa ja aikaa vievää, kun sen mukana tulevat helposti ymmärrettävät kokoamisohjeet. Yleensä selkänojan rungon ja jalat joutuu kiinnittämään itse, mutta niiden kiinnittäminen sujuu hyvin nopeasti. Tarkista tämä siis ennen ostohetkeä ja tilaamista. Jos sohvassa on erillinen irtopäällinen, saa sen helposti paikalleen itsekin. Suosittelemme, että tutustut sohvien toimitustapaan ja -aikaan verkkokaupassamme. Asiantuntevat asiakaspalvelijamme auttavat mielellään sinua.
 • Millaisen kankaan valitsen?

  Nykyään melkein kaikki sohvat ja niiden kankaat ovat niin kehittyneitä, että usein vannoutunut nahkasohvan omistaja päätyy valitsemaan kangassohvan. Jollekin on tärkeintä materiaalin tuntu, toiselle juuri täydellinen värisävy ja useimmille helppohoitoisuus. Kankaan tulee täyttää nämä kolme kriteeriä, jotta se olisi hyvä valinta. Täydellisen sohvan etsiminen on verkkokaupassamme helppoa. Suosittuja värejä ovat harmaa, keskiharmaa ja kaikki vaaleat sävyt. Hyvä sohva säilyy uudenveroisena vielä vuosienkin jälkeen. Pienet sisustuselementit muuttuvat trendien mukaan, mutta sohvien tulee kestää vuodesta toiseen. Jokainen haluaa toisinaan muuttaa värejä ja tunnelmaa esimerkiksi juhlapyhinä. On siis tärkeää, että sohvan yleisilmeen saa muutettua helposti. Sohvien verhoilukankaat voidaan jakaa neljään eri materiaaliryhmään: tekokuituihin, puuvilloihin, sekoitteisiin ja villoihin.
 • Voinko verhoilla sohvan uudestaan?

  Sohvissa, jotka ovat olleet ahkerassa käytössä jo vuosien ajan, ovat kankaat ja istuintyynyt useimmiten kuluneet. Onko aika ostaa uudet vai voisinko kunnostaa vanhat uuteen uskoon? Yleensä sohvan rungon kunto vaikuttaa siihen, kannattaako huonekalua kunnostaa. Hyvän rungon tunnistaa tukevasta rakenteesta ja laadukkaista materiaaleista. Runko on usein tehty massiivipuusta ja uudemmissa huonekaluissa tukevasta vanerista. Laadukkaat sohvat kannattaa verhoilla, etenkin jos niillä on tunnearvoa. Osassa sohvista saattaa olla kunnossa olevat pehmusteet. Tällöin riittää pelkkä kankaan vaihto ja pintapehmusteiden lisääminen. Sohvan todellinen kunto paljastuu usein vasta purkuvaiheessa. Iäkkäämmistäkin sohvista saa tehtyä uudenveroisia. Jos sohvan verhoilu tuntuu liian kalliilta vaihtoehdolta, voi teettää esimerkiksi vain uudet tyynykotelot.
 • Kuinka kauan sohvat kestävät?

  Kotimaiset sohvat ovat laadukkaita, mutta myös monet kansainväliset huonekaluyritykset ovat kiinnittäneet paljon huomiota materiaaleihin ja laatuun. Vaikka perinteinen käsityö on edelleen suosiossa, on tekniikalla myös suuri merkitys. Kovaa käyttöä kestää parhaiten puurunkoinen sohva, jossa on laadukas verhoilu. Kankaan Martindale-luku kertoo, miten hankauskestävä sohva on. Kotikäyttöön riittää 15 000 Martindalea. Hintavertailussa kannattaa muistaa, että laadukas sohva kestää usein kauemmin. Parempi kangas tai nahkaverhoilu voi nostaa sohvan hintaa monta sataa euroa, mutta sohva voi saada useita vuosia lisäaikaa. Verkkokaupastamme löydät varmasti sohvan, joka kestää käyttöä, on mukava istua ja johon et kyllästy. Sohvan ulkonäköä on lisäksi helppoa muuttaa koristetyynyillä ja torkkupeitoilla, joita myös löydät sivuiltamme!