Missing translation for header.skipToContent
Näyttää 24 tuotetta 2515 tuotteesta
1
...
105

Suositut suodattimet

Vuodesohva on monipuolinen ja käytännöllinen huonekalu, joka yhdistää istumisen ja nukkumisen tarpeet yhteen kokonaisuuteen. Se tarjoaa mukavan istuma-alueen päivittäiseen käyttöön ja voidaan tarvittaessa muuntaa lisävuoteeksi yövieraille tai omaan yöpymiseen. Vuodesohva on erityisen suosittu ratkaisu pienempiin tiloihin, kuten studioasuntoihin, vierashuoneisiin ja nuorten huoneisiin, joissa tilankäytön tehokkuus on avainasemassa.

Edulliset ja laadukkaat vuodesohvat

Yksi vuodesohvien tärkeimmistä ominaisuuksista on niiden monikäyttöisyys. Ne tarjoavat joustavan ratkaisun tilapäisen nukkumistilan tarpeisiin, mutta samalla toimivat kätevänä istuma-alueena arjen toimissa, kuten lukemisessa, televisiota katsellessa tai seurustellessa ystävien kanssa. Lisäksi vuodesohvat mahdollistavat tilan optimoinnin, sillä niitä voidaan käyttää päivällä sohvoina ja yöllä sängyissä, mikä tekee niistä erinomaisen valinnan pieniin asuntoihin tai huoneisiin.

 • Avattava vai levitettävä vuodesohva?

  Avattavassa vuodesohvassa vuodemekanismi sijaitsee usein sohvan istuimen alla, josta se rullataan esiin. Avattavat vuodesohvat ovat usein ulkonäöltään perinteisen näköisiä sohvia. Useimpien avattavien vuodesohvien runko on kevytrakenteinen, joten vuodetta suositellaan käytettäväksi vain satunnaiseen käyttöön.  Levitettävässä vuodesohvassa vuode sijoittuu usein sohvan pitkittäissuuntaan, ja avautuu käyttöön sohvan alta. Tällaisten sohvien lisävuoteessa on usein jousitus, joten vuode soveltuu hyvin jatkuvaankin käyttöön. Tämä vuodesohvatyyppi vie levitettynä usein vähemmän lattiatilaa kuin avattava vuodesohva. 

 • Onko vuodesohvalla hyvä nukkua?

  Hyvä vuodesohva tarjoaa riittävän tuen keholle ja mukavan nukkuma-alustan. Tärkeää on, että sohvan patja on tarpeeksi paksu ja laadukas, jotta se tarjoaa riittävän pehmeyden ja tuen. Lisäksi vuodesohvan mekanismin tulee olla helppo käyttää ja kestävä, jotta se ei aiheuta epämukavuutta tai vaurioita käytön aikana.

 • Minkä kokoisen vuodesohvan tarvitsen?

  Tilankäyttö: Mittaa huolellisesti tila, johon suunnittelet sijoittavasi vuodesohvan. On tärkeää varmistaa, että valittu sohva mahtuu tilaan ilman, että se aiheuttaa ahtautta tai hankaluuksia tilan käytössä.

  Istuma- ja nukkumatila: Mieti, kuinka monta henkilöä istumaan tai nukkumaan sohvalle tulee. Jos tarvitset vuodesohvan pääasiassa vieraiden majoitukseen, harkitse riittävän leveää sohvaa, joka tarjoaa mukavan nukkuma-alustan.

  Sohvan tyyli: Valitse sohvan koko, joka sopii sisustustyyliisi ja antaa tilalle haluamasi ilmeen. Muista ottaa huomioon myös muiden huonekalujen ja sisustuselementtien koko ja sijoittelu.

  Käyttötarkoitus: Jos käytät vuodesohvaa pääasiassa istumiseen ja vain satunnaisesti vieraiden majoitukseen, pienempi koko voi olla riittävä. Toisaalta, jos aiot käyttää sitä säännöllisesti yöunien aikana, harkitse tilavampaa ja mukavampaa vaihtoehtoa.

  Yleisesti ottaen kahdenistuttava vuodesohva tarjoaa riittävästi tilaa yhdelle henkilölle nukkumista varten, kun taas kolmenistuttava tai suurempi sohva voi tarjota enemmän tilaa kahdelle hengelle tai lisämukavuutta yksin nukkuessa. Muista myös ottaa huomioon vuodesohvan mitat sekä avattuna että suljettuna, jotta varmistat sen sopivuuden tilaan ja tarpeisiisi.