categoryTopBlock
Uima-allas, poreallas

Sauna

2tuotetta

Sauna on perinteinen suomalainen höyrysauna, joka on ollut osa suomalaista kulttuuria jo vuosisatojen ajan. Saunassa käydään yleensä alasti tai pyyhkeen kanssa ja siellä nautitaan löylyistä eli kuumasta höyrystä. Sauna on paikka, jossa ihmiset voivat rentoutua ja puhdistautua niin henkisesti kuin fyysisestikin. Saunominen on myös terveellistä, sillä se auttaa poistamaan myrkkyjä kehosta ja parantaa verenkiertoa. Suomessa on arviolta noin 3 miljoonaa saunaa, mikä tekee siitä yhden tärkeimmistä osista suomalaista elämäntapaa ja kulttuuria.

Usein kysyttyjä kysymyksiä saunoista

Miten sauna vaikuttaa kehoon ja terveyteen?

Saunominen vaikuttaa positiivisesti kehoon ja terveyteen monin eri tavoin. Saunominen auttaa rentoutumaan ja lievittämään stressiä, ja se myös parantaa verenkiertoa ja aineenvaihduntaa. Saunan lämpö laajentaa verisuonia, mikä auttaa verenkierron vilkastumista ja verenpaineen laskua. Sauna myös auttaa poistamaan kuona-aineita kehosta hikoilun kautta. Saunominen on myös tutkitusti hyväksi sydän- ja verisuoniterveydelle, sillä se alentaa riskiä sairastua sydän- ja verisuonisairauksiin.

Millaisia erilaisia saunoja on olemassa?

Maailmalla on monia erilaisia saunatyyppejä, mutta Suomessa yleisimpiä ovat perinteinen savusauna, puulämmitteinen sauna, sähkösauna ja infrapunasauna. Savusauna on perinteinen suomalainen sauna, jossa lämpö tulee puilla lämmitettävästä kiukaasta. Puulämmitteinen sauna toimii samalla periaatteella, mutta kiuas on modernimpi. Sähkösaunassa lämpö tulee sähkökiukaasta ja infrapunasaunassa lämpö tulee infrapunalähteistä. Lisäksi on olemassa esimerkiksi höyrysaunoja ja yhdistelmäsaunoja, joissa on useampi saunatyyppi yhdistettynä.

Mikä on saunomisen oikea lämpötila ja kesto?

Saunomisen oikea lämpötila ja kesto riippuu henkilön omasta mieltymyksestä ja terveydentilasta. Yleensä suositeltava lämpötila on noin 70-90 astetta Celsius ja kesto noin 10-20 minuuttia. On kuitenkin tärkeää kuunnella omaa kehoa ja poistua saunasta, jos olo tuntuu epämukavalta tai huimauksen tunne alkaa. Lisäksi on tärkeää muistaa riittävä nesteytys, juomalla vettä saunomisen aikana ja sen jälkeen.

Suodata
Lajittelu (Suosituimmat)
Pituus
Aloituspiste(cm)
Päämäärä(cm)
Korkeus
Aloituspiste(cm)
Päämäärä(cm)
Väri
Hinta
Aloituspiste(€)
Päämäärä(€)
Toimitus arviolta 10 arkipäivässä