Missing translation for header.skipToContent
Näyttää 24 tuotetta 36 tuotteesta
12

Peitto on kodin tärkeä tekstiili, joka tarjoaa lämpöä ja mukavuutta nukkumiseen. Peitot valmistetaan yleensä erilaisista materiaaleista, kuten untuvasta, höyhenistä, villasta tai synteettisistä kuiduista. Peiton paksuus ja koko voivat vaihdella käyttötarkoituksen ja henkilökohtaisten mieltymysten mukaan. Peittojen säännöllinen pesu ja ilmavasti säilytys ovat tärkeitä niiden hygienian ja kestävyyden kannalta. Peiton lisäksi nukkumisessa käytetään usein myös lakanaa, tyynyä ja patjaa, jotka yhdessä luovat miellyttävän ja terveellisen nukkumisympäristön.

Usein kysyttyjä kysymyksiä peitoista

  • Mikä on hyvä peitto?

    Hyvä peitto on sellainen, joka sopii omiin tarpeisiin ja mieltymyksiin. Esimerkiksi untuvapeitto on kevyt ja lämmin, kun taas puuvillapeitto on hengittävä ja sopii hyvin allergikoille. Tärkeää on myös valita oikea koko peittoon nähden ja tarvittaessa huolehtia peiton pesusta ja ilmavuudesta.
  • Kuinka usein peittoja tulisi pestä?

    Peittoja suositellaan pestäväksi noin 1-2 kertaa vuodessa. Tämä riippuu kuitenkin paljon siitä, kuinka paljon peittoa käytetään ja millaisessa ympäristössä. Esimerkiksi lemmikkien kanssa samassa sängyssä nukkuminen tai allergiaoireiden vuoksi voi vaatia useampia pesukertoja vuodessa. On myös hyvä huomioida, että untuvapeittoja ei suositella pestäväksi kotona, vaan ne kannattaa viedä pesulaan.
  • Miten valita sopiva peitto nukkumiseen?

    Peiton valinnassa kannattaa huomioida oma lämmönsietokyky ja vuodenaika. Jos palelet helposti, valitse lämpimämpi peitto ja jos taas hikoilet helposti, valitse kevyempi ja ilmavampi peitto. Peiton materiaali kannattaa valita sen mukaan, millaisesta materiaalista haluat sen olevan tehty. Esimerkiksi untuvapeitto on lämpimämpi kuin keinokuitupeitto, mutta allergikko voi tarvita keinokuitupeittoa untuvapeiton sijaan. Peiton koko pitäisi olla sopiva sänkyyn niin, että se peittää koko kehon mieluiten ilman rypistymiä tai roikkumista.