Missing translation for header.skipToContent

30€ LISÄalennus ostaessasi yli 400€! Koodi: 30OFF

Päättyy:

Näyttää 2 tuotetta 2 tuotteesta

Paistinpannu on yksi tärkeimmistä keittiövälineistä, jota käytetään monenlaisen ruoan valmistamisessa. Hyvä paistinpannu on kestävä, helppo puhdistaa ja sen pohja johtaa lämpöä tasaisesti. Usein paistinpannu on valmistettu teräksestä tai valurautasta, mutta nykyään myös pinnoitetut paistinpannut ovat suosittuja. Pinnoitetussa paistinpannussa on yleensä teflon- tai keramiikkapinnoite, joka estää ruoan tarttumisen pannuun. On tärkeää valita oikean kokoinen paistinpannu ruoan määrän ja pannun käyttötarkoituksen mukaan. Hyvin hoidettu paistinpannu kestää käytössä pitkään ja helpottaa ruoanlaittoa.

Usein kysyttyjä kysymyksiä paistinpannuista

  • Milloin on aika vaihtaa paistinpannu?

    Paistinpannun vaihtamisen tarve riippuu monista tekijöistä, kuten kuinka usein sitä käytetään, millä lämmöllä sitä käytetään ja millaisia ruokia siinä valmistetaan. Yleinen ohje on kuitenkin vaihtaa paistinpannu noin 2-4 vuoden käytön jälkeen, tai aiemmin jos pannu on vaurioitunut tai sen pinta on naarmuuntunut tai kulunut.
  • Miksi paistinpannua ei saa laittaa tiskikoneeseen?

    Paistinpannun laittaminen tiskikoneeseen ei ole suositeltavaa, koska se voi vahingoittaa pannun pintaa ja lyhentää sen käyttöikää. Tiskikoneessa käytettävät pesuaineet voivat olla liian voimakkaita ja kuluttaa paistinpannun pintaa tai aiheuttaa ruostumista. Lisäksi tiskikoneessa paistinpannu voi kolhiintua tai naarmuuntua, mikä voi vaikuttaa sen käyttöominaisuuksiin. Siksi paistinpannun suositellaan puhdistettavan käsin lämpimällä vedellä ja miedolla pesuaineella.
  • Onko paistinpannuja saatavilla eri kokoisina ja muotoisina?

    Kyllä, paistinpannuja on saatavilla monessa eri koossa ja muodossa. Joitakin yleisiä paistinpannun muotoja ovat esimerkiksi pyöreä, neliö, suorakaide ja soikea. Kokoja on tarjolla pienistä yhden hengen pannuista suuriin perhepannuihin. Lisäksi on olemassa erikoispannuja, kuten esimerkiksi munakaspannuja ja vohvelipannuja.