Missing translation for header.skipToContent

Kesän hullut hinnat - säästä jopa 60%!

Näyttää 24 tuotetta 124 tuotteesta
1
...
6

Suositut suodattimet

Terassi- ja puutarhakalusteita valitessa kannattaa hankkia myös niiden tyyliin sopiva säilytyslaatikko tuolien pehmusteille. Pehmustelaatikot pitävät puutarhakalusteiden pehmusteet sateelta suojassa kesän aikana. Laatikkoon saa helposti piiloon myös muuta pihan pikkutavaraa, kuten vaikkapa lyhtyjä, pihaleluja, pöytäliinoja ja sen sellaista. Kaunis ja tyylikäs pehmustelaatikko on erinomainen säilytyspaikka tilaa vieville sohvien ja tuolien pehmusteille. Ne pysyvät laatikossa ojennuksessa, tallessa ja aina käyttövalmiina. Meidän säilytyslaatikkovalikoimastamme löytyy varmasti mieleinen ja sopivan kokoinen malli jokaiseen kotiin. Laatikko toimii tarvittaessa myös ylimääräisenä laskutilana tai istuimena vaikkapa puutarhajuhlissa ja on siksi varsin monikäyttöinen ja käytännöllinen kaluste. Valitse pyörällinen malli, niin laatikko on helposti siirrettävissä ja sen voi myös rullata helposti vaikkapa autotalliin talveksi.

Valitse oikean kokoiset pehmustelaatikot

 • Millainen on muiden puutarhakalusteiden tyyli?

  Pehmustelaatikot on hyvä valita tyyliltään muihin puutarhakalusteisiin sopiviksi. Täysin samaa sarjaa niiden ei kuitenkaan tarvitse olla, vaan riittää, että joko väri tai materiaali sopii muuhun kalustukseen. Jos kalusteet ovat sirot kuin pariisilaisessa katukahvilassa, ei tukevatekoinen maalaisromanttinen säilytyslaatikko luultavasti ole paras valinta niiden pariksi. Jos taas rakastat romanttista ja ajatonta rottinkia, niin säilytyslaatikkokin voisi olla vaikkapa säänkestävää polyrottinkia. Tärkeintä on kuitenkin, että kokonaisuus miellyttää kodin asukkaiden silmää. Säilytyspenkit ovat käytännöllinen keino päivittää puutarhan tai terassin ilmettä etenkin, jos istuintyynyjen säilytys ei vielä ole kunnossa. Kauniisti muuhun sisustukseen sointuva penkki täydentää terassisi kalustuksen. Laita sen päälle vielä kauniita koristetyynyjä viihtyisän ja viimeistellyn ilmeen aikaansaamiseksi.
 • Mitä laatikossa säilytetään?

  Kun tyyli on päätetty, niin mieti seuraavaksi, mitä laatikossa on tarkoitus säilyttää. Pehmustelaatikot kannattaa valita niin, että kaikki ulkokäytössä olevat istuintyynyt mahtuvat niihin tarpeeksi väljästi. Muista myös, että ulkotiloihin suunnitelluissa säilytyslaatikoissa on näppärä säilyttää kaikenlaista muutakin tavaraa, jota ei halua jättää sateen tai villieläinten armoille yöksi. Varmista etukäteen, että laatikko on tarpeeksi tilava käyttötarkoitukseensa. Jos säilytettävää on paljon, kuten esimerkiksi ison ruokailuryhmän tai jopa useamman terassin istuintyynyt ja aurinkotuolien tilaa vievät pehmusteet, mieti, kannattaisiko sinun hankkia kaksi samanlaista laatikkoa ja laittaa ne vaikka terassin vastakkaisille puolille. Vaihtoehtoisesti voit laittaa yhden pihalle ja toisen terassille. Mieti myös, sopiiko päältä vai sivulta avattava laatikko paremmin tarpeisiisi.
 • Kuinka paljon laatikolle on tilaa?

  Kun tyyli ja käyttötarkoitus on ratkaistu, pohdi seuraavaksi käytettävissä olevaa tilaa, johon pehmustelaatikot on tarkoitus laittaa. Mittaa tila huolellisesti ennen lopullista päätöstä, sillä säilytyslaatikoita on eri kokoisia. Liian iso laatikko pienessä tilassa tekee terassista epäkäytännöllisen ja ahtaan. Liian pieni laatikko puolestaan ei ehkä vastaa säilytystarpeitasi. Käytettävissä olevan tilan lisäksi ota huomioon myös muiden samassa tilassa olevien huonekalujen koko. Jos muut kalusteet ovat tukevatekoisia ja raskaita, niin nurkassa nököttävä pieni säilytyspenkki saattaa näyttää koomiselta. Suhteuta siis pehmustelaatikko muiden huonekalujen kokoon, käytettävissä olevaan tilaan sekä säilytystarpeisiisi, niin lopputulos on paitsi käytännöllinen, mutta myös kaunis ja toimiva. Jos laatikkoa on tarkoitus siirtää tilasta toiseen, varmista, että se mahtuu kulkemaan ovista ja kulmista.
 • Missä pehmustelaatikkoa säilytetään?

  Lopuksi mieti vielä, missä pehmustelaatikkoa on tarkoitus säilyttää. Onko se katetulla ulkoterassilla ympäri vuoden, vai viedäänkö se talveksi kylmään varastoon tai jopa lämpimään autotalliin? Säiden armoille ilman kattoa säilytyslaatikkoa ei missään nimessä pidä jättää koko talveksi, vaan kuten kaikki muutkin kalusteet se tulisi säilyttää sisätiloissa. Ulkokalusteet pysyvät kauniina ja palvelevat pitkään, kun ne laitetaan suojaan sateelta ja lumelta hyvissä ajoin syksyllä. Jos kuitenkin joudut säilyttämään pehmustelaatikot kylmässä tilassa ympäri vuoden, niin ota istuintyynyt talteen lämpimään ja kuivaan varastoon. Jos sopivaa varastotilaa ei ole käytettävissä, voi pehmustelaatikosta loihtia vaikkapa ikkunapenkin sisätiloihin talvikaudeksi. Laita isoja pehmeitä sisustustyynyjä laatikon päälle ja sovita ne muuhun sisustukseen.