Missing translation for header.skipToContent

30€ LISÄalennus ostaessasi yli 400€! Koodi: 30OFF

Päättyy:

Näyttää 24 tuotetta 30 tuotteesta
12

Suositut suodattimet

Maljakko on astia, jota käytetään kukkien esillepanoon ja säilyttämiseen. Maljakot voivat olla eri materiaaleista, kuten lasista, posliinista tai metallista. Ne voivat olla myös eri muotoisia ja kokoisia, jotta ne sopivat erilaisiin kukkiin. Maljakoiden historia juontaa juurensa antiikin Kreikkaan ja Roomaan, jossa niitä käytettiin usein koriste-esineinä. Nykyään maljakot ovat yleinen näky kodeissa ja niitä käytetään koriste-esineiden lisäksi myös käytännöllisesti kukkien säilyttämiseen ja esillepanoon.

Usein kysyttyjä kysymyksiä maljakoista

  • Miten valita sopiva maljakko kukille?

    Maljakon valintaan vaikuttavat muun muassa kukkien koko ja määrä, maljakon muoto ja materiaali sekä sisustustyyli. Yleisesti ottaen maljakon kannattaa olla riittävän suuri, jotta kukat mahtuvat hyvin maljakkoon ja pysyvät tukevasti pystyssä. Maljakon muodon kannattaa olla myös sellainen, että se tukee kukkien muotoa ja antaa niille tilaa avautua. Materiaalin valinta riippuu pitkälti sisustustyylistä ja omasta mausta. Esimerkiksi moderniin sisustukseen sopii hyvin minimalistinen ja geometrinen maljakko, kun taas romanttisempaan sisustukseen sopii paremmin pehmeälinjainen ja koristeellinen maljakko.
  • Miten maljakkoja voi käyttää sisustuksessa?

    Maljakkoja voi käyttää sisustuksessa monella eri tavalla. Niitä voi käyttää kukkien asettamiseen esille, mutta myös tyhjinä ne voivat olla kauniita sisustuselementtejä. Maljakkoja voi ryhmitellä yhteen tai käyttää yksittäin, ja ne voivat olla eri kokoisia, muotoisia ja värejä. Maljakot voi sijoittaa esimerkiksi ikkunalaudalle, pöydälle tai hyllylle. Maljakkoja voi myös yhdistää muihin sisustuselementteihin, kuten kynttilöihin tai koristetyynyihin, ja luoda näin harmonisen kokonaisuuden.
  • Miten maljakkoja tulisi puhdistaa?

    Maljakot voi puhdistaa käsin käyttäen mietoa astianpesuainetta ja lämmintä vettä. Käytä apuna esimerkiksi pulloharjaa tai vanhaa hammasharjaa, jolla pääset puhdistamaan maljakon kaulan ja muut vaikeasti tavoitettavat kohdat. Huuhtele maljakko huolellisesti ja kuivaa se pehmeällä liinalla tai anna sen kuivua itsestään ilman pyyhettä. Muista käsitellä maljakkoa varoen, jotta se ei vahingoitu puhdistuksen aikana.