categoryTopBlock
Hehkulamppu

Millainen hehkulamppu pitäisi valita?

70tuotetta
Kampanja

Hehkulamput ovat tärkeä osa kotia, vaikkei niitä ei suuremmin tule ajatelleeksi. Hehkulappu on kotiemme valaistuksen yleisin polttimotyyppi. Valikoimassamme on erilaisia hehkulamppuja, joista valita: klassisia hehkulamppuja, ledejä, halogeeneja ja energiansäästölamppuja. Klassinen hehkulamppu kuluttaa enemmän energiaa kuin energiapihit vaihtoehdot. Klassinen hehkulamppu käyttää noin 5% energiasta hehkumiseen ja loppu katoaa lämpönä ympäristöön. Tämän takia LED-polttimot, halogeenit ja energiansäästölamput ovat tehokkaampia ja luontoystävällisempiä vaihtoehtoja. 

On olemassa paljon erilaisia hehkulamppuja, joten oikeanlaisen vaihtoehdon valinta ei aina ole helppoa. Joten mitä eroa on tavallisella hehkulampulla, halogeenilla, LEDillä ja energiansäästölampulla?

Perinteinen hehkulamppu

Perinteinen hehkulamppu, jossa on hehkulanka ja lasikupu, luo lämpimän ja miellyttävän valon. Se on valaisimessa tyylikäs sisustuksellinen yksityiskohta. Nykyään hehkulamppujen käyttö on vähenemässä, sillä markkinoilla on paljon erilaisia vähän energiaa kuluttavia ja ympäristöystävällisempiä vaihtoehtoja. 

LED-hehkulamppu

LED-lamppu on kaikkein energiapihein vaihtoehto tavalliselle hehkulampulla. LED-lamppu kuluttaa 50% vähemmän virtaa ja kestää melkein 10 kertaa kauemmin kuin tavallinen hehkulamppu. Käytät siis lukemattoman määrän tavallisia hehkulamppuja yhden LED-lampun käyttöiän aikana.  

Energiansäästölamppu

Energiansäästölamppu on tavalliseen hehkulamppuun verrattuna varsin energiatehokas, muttei pärjää tehokkuudessa LEDille. Energiansäästölamput ovat noin viisi kertaa tehokkaampia kuin perinteiset hehkulamput. Energiansäästölampuilla on samanlainen muotoilu kuin perinteisillä hehkulampuilla ja siksi ne ovatkin erinomainen ja ympäristöystävällinen vaihtoehto perinteisille hehkulampuille.

Halogeeni

Halogeenilamput ovat tehokkaita verrattuna perinteisiin hehkulamppuihin, mutta häviävät vertailussa LED-lampuille ja energiansäästälampuille. Halogeenilamppu kuluttaa noin puolet hehkulampun kuluttamasta energiamäärästä ja kestää noin kaksi kertaa kauemmin. 

Hehkulamppujen käyttö sisustuksessa

On olemassa valtavasti esimerkkejä siitä, miten hehkulamppuja voi käyttää sisustuksessa tyylikkäästi! Voit esimerkiksi sijoittaa kattoon useita hehkulamppuja yhdessä eri korkeuksille ja saada näin aikaan persoonallisen ja näyttävän valaisimen! Tai miksipä et laittaisi vanhanaikaista hehkulamppua, jossa on näyttävä hehkulanka, suuren lasikuvun sisään näyttäväksi huoneen keskipisteeksi? Vanhanajan hehkulamput ovat erityisen tyylikkäitä yhdistettyinä messingin tai kuparin värisiin valaisimiin. Ehkäpä haluat ripustaa erivärisistä hehkulampuista koostuvan valosarjan kotisi lukunurkkaukseen ja saada näin tilasta viihtyisän ja kutsuvan? Himmennettävät hehkulamput mahdollistavat valoisuusasteen säätämisen tarpeen ja tunnelman mukaan.

Löydät Kodin1:n verkkokaupasta valtavasti edullisia hehkulamppuja! Valaise kotisi jo tänään!

Suodata
Lajittelu (Suosituimmat)
Materiaali
Leveys
Aloituspiste(cm)
Päämäärä(cm)
Pituus
Aloituspiste(cm)
Päämäärä(cm)
Korkeus
Aloituspiste(cm)
Päämäärä(cm)
Väri
Hinta
Aloituspiste(€)
Päämäärä(€)
Kampanja
Toimitus arviolta 10 arkipäivässä
Kampanja