categoryTopBlock
Valaistus

Hehkulamppu & polttimo

413tuotetta
Kampanja

Kun valitset kotiin lamppua, on sen ulkonäkö yksi valintaan merkitsevästi vaikuttavista asioista. Myös pelkällä polttimolla on vaikutusta. Ilman polttimoa valaisin on vain esine. Jotta valaisin pääsisi sisustuksessa oikeuksiinsa, on sen valaiseminen kaiken a ja o. Kodin1:ltä löydät valtavasti erilaisia polttimoita; meillä on kaikkea, mitä voit ajatella tarvitsevasi, muun muassa LED-lamppuja, halogeenilamppuja ja himmennettäviä lamppuja.

Valokoulu - polttimoita ja hehkulamppuja

Jotta valaisin täyttäisi tehtävänsä, tulee siinä tietenkin olla valonlähteenä polttimo. Polttimoiden valinta voi tuntua monimutkaiselta varsinkin, kun erilaisia vaihtoehtoja on valtavasti. Minkä tyyppisen hehkulampun oikeasti tarvitset? Millainen polttimo kannattaa valita?

Minkä mallinen hehkulamppu pitäisi valita?

Hehkulamppuja on saatavana mitä erilaisimmissa muodoissa, kaikkea pallonmallisista kynttilänmallisiin ja päärynän muotoisiin. Se, mikä malli kannattaa valita, riippuu siitä, mihin valaisimeen olet polttimoa hankkimassa. Pallonmuotoiset hehkulamput antavat valoa vaakatasoon, jolloin ne sopivat erinomaisesti kattovalaisimiin ja seinävalaisimiin, joiden tarkoituksena on antaa tasaista ja miellyttävää valoa. Koristeellisiin valaisimiin, kuten kristallikruunuihin, sopii erityisen hyvin kynttilälamput. Niiden luoma valo muistuttaa paljon aidon kynttilän antamaa valoa ja hehkua.

Miksi on tärkeää valita oikeanlainen lampunkanta?

Lampunkantoja on olemassa lukuisia eri malleja, mutta yleisimpiä niistä ovat E27 (suuri kanta), E14 (pieni kanta), G9 ja GU10 (kohdevaloihin sopiva kanta – Twist &lock). Lampunkannan malli ja koko määrittelevät sen, millainen polttimo valaisimeen sopii. Selvitä siis tarkasti lampunkannan malli ja koko, jotta osaat hankkia oikeanlaisen polttimon. Valaisimeen, jossa on E27-kanta, valitset yksinkertaisesti polttimon, jossa on E27-kanta. Jos lampunkanta on E14, sopii siihen E14-merkitty polttimo.

Pitäisikö valita kirkas vai opaali hehkulamppu?

Jos haluat, että valo tuo esiin kuvioita ja luo kontrasteja, kannattaa valita kirkas polttimo. Opaalilasilla polttimoilla taas saa aikaan pehmeämpää ja tasaisempaa valoa. Ne sopivat erinomaisesti esimerkiksi pöytävalaisimiin, joissa on lampunvarjostin.

Mistä tiedän, onko hehkulampun valo sävyltään lämmin vai kylmä?

Nykyään valon väri mitataan kelvineinä (K). Steariinikynttilän valon väri on noin 1000 K, kun taas hehkulampun väri on 3000K. 2 700–3 300 K vastaa sävyltään lämmintä valoa, mutta kun arvo lähenee 4000 K alkaa värin sävy olla melko kylmä. Kotiin sopivan, rennon ilmapiirin luovan valon arvo asteikolla on 2500–2700 K.

Voiko polttimoa himmentää?

Valikoimastamme löydät myös himmennettäviä polttimoita. Ominaisuudesta kerrotaan tuotekuvauksessa. Tavallisia halogeenilamppuja ei voi koskaan himmentää.

Polttimot jokaiseen huoneeseen ja tarpeeseen

Riippumatta siitä, millaista polttimoa etsit, löydät Kodin1:n valikoimasta valtavasti erilaisia vaihtoehtoja. Myymme kaikkea hehkulampuista, loistelampuista ja hiilikuitulampuista pienenergialamppuihin, Led-lamppuihin ja muihin erikoislamppuihin. Verkkokaupastamme voit tilata hehkulamput ja polttimot helposti ja nopeasti, vieläpä erityisen edullisesti. Kodin1:llä on aina edullinen rahti ja 14 päivän palautusoikeus.

Suodata
Lajittelu (Suosituimmat)
Materiaali
Leveys
Aloituspiste(cm)
Päämäärä(cm)
Pituus
Aloituspiste(cm)
Päämäärä(cm)
Korkeus
Aloituspiste(cm)
Päämäärä(cm)
Väri
Hinta
Aloituspiste(€)
Päämäärä(€)
Kampanja
Toimitus arviolta 10 arkipäivässä
Kampanja