categoryTopBlock
Tarjoilu

Astiasto

91tuotetta
Kampanja

Astiasto on kokoelma erilaisia astioita, joita käytetään ruoan tarjoiluun ja säilytykseen. Astiastoon kuuluvat yleensä lautaset, kupit, lasit, aterimet ja tarjoiluastiat. Astiastoja on eri kokoisia ja erilaisia, ja niitä valmistetaan eri materiaaleista, kuten lasista, posliinista, keramiikasta ja muovista. Astiastot voivat olla yksinkertaisia ja käytännöllisiä arkiastioita tai koristeellisia ja juhlavia astiastoja erityisiä tilaisuuksia varten. Astiaston valinta riippuu usein tilaisuudesta ja omasta mausta, ja hyvä astiasto kestää käytössä pitkään ja on helppo pitää puhtaana.

Usein kysyttyjä kysymyksiä astiastoista

Miten astiastoja tulee pestä ja hoitaa oikein?

Astioiden peseminen ja hoito on tärkeää niiden kestävyyden ja hygienian kannalta. Astiat tulisi pestä käsin tai astianpesukoneessa tarvittaessa käyttäen astianpesuainetta ja lämmintä vettä. Erityisen likaiset astiat kannattaa liottaa ennen pesua. Astiat tulisi myös huuhdella huolellisesti, jotta astianpesuaineen jäämät eivät jää astioihin. Astioiden kuivaus on myös tärkeää, sillä kosteus voi aiheuttaa astioihin hometta ja bakteereja. Astiat kannattaa kuivata hyvin esimerkiksi pyyhkeellä tai astiankuivauskaapissa. Astioiden säilytys kannattaa tehdä kuivassa ja viileässä paikassa suojattuna kolhuilta ja lialta.

Millaisia materiaaleja käytetään yleisesti astiastoissa?

Yleisimpiä astiastoissa käytettyjä materiaaleja ovat posliini, keramiikka, lasi, kiviaines ja metallit kuten ruostumaton teräs ja hopea. Lisäksi nykyaikana myös muovisia astioita käytetään yleisesti erityisesti ulkoilma- ja piknik-käytössä.

Mitä eroa on posliini-, keramiikka- ja lasiastioilla?

Posliini on hienostuneen ja kestävän keramiikan laji, joka valmistetaan korkealaatuisesta savesta. Posliini on erittäin kestävää ja kestää hyvin lämpötilanvaihteluita. Keramiikka on yleistermi savesta valmistetuille astioille, joihin kuuluvat esimerkiksi posliini ja saviastiat. Keramiikka-astioiden valmistusprosessi on monivaiheinen ja niitä on saatavana monenlaisissa väreissä ja muodoissa. Lasiastiat valmistetaan sulattamalla lasia erittäin korkeassa lämpötilassa ja muotoilemalla se haluttuun muotoon. Lasiastiat ovat kevyitä, läpinäkyviä ja kestäviä.

Suodata
Lajittelu (Suosituimmat)
Materiaali
Leveys
Aloituspiste(cm)
Päämäärä(cm)
Pituus
Aloituspiste(cm)
Päämäärä(cm)
Korkeus
Aloituspiste(cm)
Päämäärä(cm)
Väri
Hinta
Aloituspiste(€)
Päämäärä(€)
Kampanja
Toimitus arviolta 10 arkipäivässä
Kampanja