Missing translation for header.skipToContent

Juuri nyt: ILMAINEN RAHTI koko ostoksestasi!*

Päättyy:

*Koskee uusia yli 599€ tilauksia

Näyttää 12 tuotetta 12 tuotteesta

Suositut suodattimet

Pöytäliina on käytännöllinen ja kaunis tekstiili, joka suojaa pöytää ja luo kattaukseen tunnelmaa. Pöytäliinoja on eri kokoisia ja tyylisiä, ja niitä käytetään esimerkiksi juhlapöydissä, ravintoloissa ja kotona arjen aterioilla. Pöytäliina voi olla yksivärinen, kuvioitu tai koristeltu erilaisilla kuvioilla ja kirjailuilla. Pöytäliinaa valitessa kannattaa kiinnittää huomiota sen materiaaliin, pesuohjeisiin ja käyttötarkoitukseen. Hyvin hoidettu pöytäliina kestää käytössä pitkään ja säilyttää kauneutensa.

Usein kysyttyjä kysymyksiä pöytäliinoista

  • Millaisia materiaaleja on saatavilla pöytäliinoissa?

    Pöytäliinoja on saatavilla monenlaisista materiaaleista, kuten puuvilla, pellava, polyesteri, silkki ja satiini. Jokaisella materiaalilla on omat ominaisuutensa ja etunsa. Puuvilla on yleisesti käytetty materiaali, sillä se on kestävä ja helppo pestä. Pellava on myös kestävä materiaali ja se antaa pöydälle luonnollisen ja rouhean ilmeen. Polyesteri on edullinen vaihtoehto ja se kestää hyvin kulutusta. Silkki ja satiini puolestaan antavat juhlavamman ja ylellisemmän ilmeen.
  • Kuinka valita oikean kokoinen pöytäliina?

    Oikean kokoisen pöytäliinan valinta riippuu pöydän koosta ja halutusta ulkonäöstä. Yleinen suositus on, että pöytäliinan tulisi riippua pöydän reunan yli noin 20-30 cm joka suunnasta, jotta se suojaa pöytää likaantumiselta ja näyttää hyvältä. Jos pöytä on esimerkiksi 180 cm pitkä ja 90 cm leveä, sopiva pöytäliinan koko olisi noin 220 cm x 140 cm. Muista myös huomioida pöytäliinan materiaali ja pesuohjeet ennen ostopäätöstä.
  • Miten hoitaa ja pestä pöytäliina oikein?

    Pöytäliinan hoitaminen ja peseminen riippuu sen materiaalista. Useimmat pöytäliinat voidaan pestä pesukoneessa normaalilla 40 asteen pesuohjelmalla. Ennen pesua tulee kuitenkin tarkistaa pöytäliinan pesuohjeet, jotta vältytään mahdollisilta vahingoilta tai kutistumiselta. Jos pöytäliina on erittäin likainen, se kannattaa liottaa vedessä ennen pesua. Valkaisuaineita kannattaa käyttää vain tarvittaessa ja valmistajan ohjeiden mukaisesti. Pesun jälkeen pöytäliina kannattaa ravistella ja silittää kostean liinan läpi. Jos mahdollista, pöytäliina kannattaa kuivattaa ulkona narulla auringonvalossa. Kuivausrumpua tulee käyttää varovasti, sillä se saattaa kutistaa pöytäliinaa ja vaurioittaa sen kuituja. Pöytäliina kannattaa säilyttää kuivassa ja suojassa auringonvalolta. Jos pöytäliina on laskettu pöydälle pitkäksi aikaa, kannattaa se ravistaa ja silittää ennen käyttöä.