Missing translation for header.skipToContent

30€ LISÄalennus ostaessasi yli 400€! Koodi: 30OFF

Päättyy:

Näyttää 2 tuotetta 2 tuotteesta

Istutuslaatikko on kätevä ratkaisu, kun halutaan kasvattaa kasveja pienellä tilalla. Se on usein valmistettu puusta tai muovista ja se voidaan sijoittaa esimerkiksi parvekkeelle, terassille tai pihalle. Istutuslaatikossa kasvit saavat tarvitsemansa mullan ja ravinteet, ja niitä on helppo hoitaa. Istutuslaatikkoa voi käyttää esimerkiksi yrttien, salaattien, mansikoiden tai kukkien kasvattamiseen. Se on myös hyvä ratkaisu, jos haluaa välttää rikkakasvien kasvua tai jos maaperä ei sovellu kasvien kasvattamiseen. Istutuslaatikko on siis monipuolinen ja käytännöllinen vaihtoehto kasvien kasvattamiseen.

Usein kysyttyjä kysymyksiä istutuslaatikoista

  • Mihin tarkoitukseen istutuslaatikkoa yleensä käytetään?

    Istutuslaatikkoa käytetään yleensä koriste- tai hyötykasvien kasvattamiseen pienellä pinta-alalla, esimerkiksi parvekkeella tai terassilla. Istutuslaatikko mahdollistaa kasvien kasvattamisen myös esimerkiksi betonoidulla pihalla, missä kasveille ei ole muuten sopivaa kasvualustaa. Lisäksi istutuslaatikkoa voidaan käyttää myös jakamaan tilaa ja luomaan selkeämpiä rajauksia eri alueiden välille.
  • Mitä kasveja voi kasvattaa istutuslaatikossa?

    Istutuslaatikossa voi kasvattaa monenlaisia kasveja, kuten yrttejä, salaattia, tomaatteja, chilejä, paprikoita, kurkkuja, mansikoita ja kukkia. Tärkeintä on valita lajikkeet, jotka viihtyvät istutuslaatikossa ja sopivat sen kokoiseen tilaan. Lisäksi on tärkeää huolehtia riittävästä kastelusta ja ravinteiden saannista.
  • Miten suojata istutuslaatikko talvella?

    Istutuslaatikko kannattaa suojata talvella esimerkiksi kylmältä ja kosteudelta. Tämä voidaan tehdä käyttämällä esimerkiksi styrox-levyjä, jotka asetetaan laatikon ympärille. Myös esimerkiksi puukuitulevyt tai pressut voivat toimia suojaavana kerroksena. Lisäksi on tärkeää muistaa, että talvella istutuslaatikkoon ei kannata istuttaa kovin herkkiä kasveja, sillä ne eivät välttämättä kestä pakkasta ja kosteutta.