Missing translation for header.skipToContent
Näyttää 24 tuotetta 212 tuotteesta
1
...
9

Suositut suodattimet

Etsitkö sängynrunkoosi sopivaa patjaa tai haluatko päivittää runkosänkysi. Silloin kannattaa hankkia joustinpatja. Olemme koonneet valikoimaamme erilaisia joustinpatjoja, joista sinun on helppo valita itsellesi sopivin. Valitse useista leveyksistä ja kovuusvaihtoehdoista omien henkilökohtaisten vaatimustesi mukainen joustinpatja, jossa on juuri sinulle sopiva makuumukavuus. Kodin1:ltä löydät edullista ja laadukkaat joustinpatjat, joilla voit nukkua yösi todella hyvin.

Joustinpatja - parempiin yöuniin

Patjalla on suuri merkitys unen laatuun. Pussijousitettu joustinpatja on erittäin mukava ja vartaloa sekä sen liikkeitä mukaileva makuualusta. Joustinpatja rakentuu jousijärjestelmästä, jossa jokainen jousi tukee nukkujaa antaen mukavuuden tunteen. Jouset pysyvät paikallaan erillisten kangaspussien ansiosta. Tällöin jokainen jousi pääsee liikkumaan toisista jousista riippumatta. Näin jouset mukailevat vartalon muotoja ja liikkeitä parhaalla mahdollisella tavalla. Bonnell-patjassa on myös jousijärjestelmä, joka on hieman pussijousijärjestelmään yksinkertaisempi. Bonnell-jousitus ei myötäile vartaloa aivan yhtä erinomaisesti kuin pussijousitus, ja antaakin siksi patjalle hieman kovemman oloisen mukavuuden. 

Valikoimamme joustinpatjat on valmistettu kestävästä kankaasta, joka joustavuutensa ansiosta tekee makuupinnasta vieläkin mukautuvamman. Löydät valikoimastamme muun muassa seuraavan kokoisia joustinpatjoja:

  • 80x200
  • 90x200
  • 120x200
  • 180x200

 

Joustinpatja on erinomainen valinta silloin, kun haluat sängynrungosta ja sälepohjasta koostuvaan sänkyyn erinomaisen makuumukavuuden. Vaikka patjalla on erityinen vaikutus unen laatuun, myös muiden sängyn osien laadulla on merkitystä. Laadukkaat osat takaavat rentouttavan ja palauttavan unen. Lalopputuloksena syntyy sänky, josta heräät joka aamu pirteänä ja hyvin levänneenä. Tarjoamme myös laajan valikoiman sijauspatjoja, joilla viimeistelet makuumukavuuden sekä patjansuojia, jotka auttavat pitämään patjat puhtaina ja raikkaina pidempään.

Valitse itsellesi oikea joustinpatja

Se, millainen patja on paras sinulle, on paljolti kiinni omista persoonallisista mieltymyksistäsi. Uutta patjaa hankkiessa on paljon pohdittavaa, mutta tärkeintä kaikessa on kuitenkin se, että patja sopii omalle kehollesi ja vastaa tarpeitasi. Yksi oleellisimmista ominaisuuksista on patjan kovuus. Jos valitse liian pehmeän tai liian kovan sängyn, kärsii nukkumismukavuutesi merkittävästi. Se saattaa ilmetä muun muassa selkäkipuna. Monet suomalaiset valitsevat usein liian pehmeän sängyn, koska saattaa tuntua, että siinä on mukava nukkua. Tosiasia on, että pehmeässä vuoteessa tai pehmeällä patjalla on mukava maata pieni hetki, mutta jos haluat nukkua koko yön mukavasti, kannattaa valita hieman kiinteämpi patja. Joustinpatjan kovuutta valitessa saat apua seuraavista nyrkkisäännöistä. Muista kuitenkin, että henkilökohtaiset mieltymyksillä on merkittävä osa sopivan kovuuden löytämisessä:

  • Jos painosi on alle 75 kg, sopii sinulle luultavasti keskikova, pussijousitettu joustinpatja.
  • Pussijousitettu joustinpatja sopii erinomaisesti myös 75 kg – 95 kg painavalle nukkujalle. Parhaimman nukkumismukavuuden saat keskikovasta tai kovasta patjasta.
  • Jos painosi on +95 kg, kannattaa sinun valita ns. multipocket-jousitus, mutta myös pussijousitettu joustinpatja sopii sinulle. Makuumukavuuden tulisi tällöin olla kova.

 

Jos olet epävarma siitä, millainen kovuus sinun tulisi valita, suosittelemme valitsemaan ennemmin kiinteämmän kuin pehmeämmän vaihtoehdon, mutta muista valintaa tehdessäsi omat mieltymyksesi. Jos haluat apua valintaa, ammattitaitoinen henkilökuntamme auttaa sinua mielellään. Voit vaikkapa pistäytyä Kodin1:n myymälässä kokeilemassa eri vaihtoehtoja.