categoryTopBlock
Sisävalaistus

Lampunvarjostin

108tuotetta
Kampanja

Lampunvarjostin on valaisimen osa, joka sijaitsee lampun ympärillä ja suodattaa valon läpi. Varjostin voi olla valmistettu erilaisista materiaaleista, kuten kankaasta, paperista tai lasista, ja sen muoto voi vaihdella esimerkiksi kartion, pallon tai suoran muotoisena. Varjostimen tarkoituksena on pehmentää ja suunnata valoa halutulla tavalla sekä luoda kodikasta tunnelmaa valaistukseen. Lampunvarjostimia löytyy eri kokoisina ja eri väreissä, ja ne ovat helppo tapa vaihtaa huoneen ilmettä tai tuoda lisää väriä sisustukseen.

Usein kysyttyjä kysymyksiä lampunvarjostimista

Miten valita sopiva lampunvarjostin?

Lampunvarjostimen valinnassa kannattaa huomioida lamppu, jonka se peittää. Varjostimen koko tulee olla suhteessa lampun kokoon, jotta se näyttää sopivalta. Lisäksi varjostimen tyyli ja väri kannattaa valita huoneen sisustuksen mukaan. Erilaiset materiaalit, kuten kangas, paperi ja metalli, vaikuttavat myös varjostimen ulkonäköön ja valotehoon. Tärkeää on myös huomioida, että varjostin ei peitä liikaa valonlähdettä, vaan antaa valon levitä ympäri huonetta.

Miten lampunvarjostin puhdistetaan ja huolletaan?

Lampunvarjostin voidaan puhdistaa ja huoltaa useilla eri tavoilla riippuen materiaalista. Yleisesti ottaen voidaan kuitenkin todeta, että varjostin kannattaa ensin imuroida tai pyyhkiä kevyesti pölystä esimerkiksi pehmeällä liinalla. Mikäli varjostimessa on pinttynyttä likaa, voi sen puhdistaa miedolla saippualiuoksella ja varovasti harjaamalla. Mikäli varjostin on kuitenkin herkkä tai sen materiaali ei kestä kosteutta, kannattaa se puhdistaa kuivalla liinalla tai varjostinsuihkeella. Huolellinen puhdistus ja säännöllinen huolto pitävät lampunvarjostimen siistinä ja toimivana.

Millaisia materiaaleja lampunvarjostimet yleensä ovat?

Lampunvarjostimet voivat olla monenlaisia materiaaleja, kuten kankaita, paperia, lasia, muovia tai metallia. Yleisimmät lampunvarjostimien materiaalit ovat kangas ja paperi, mutta esimerkiksi moderneissa design-lampuissa voidaan käyttää myös epätavallisempia materiaaleja. Materiaalin valinta vaikuttaa lampunvalon leviämiseen ja tunnelmaan, joten se kannattaa valita huolella oman sisustuksen ja käyttötarkoituksen mukaan.

Suodata
Lajittelu (Suosituimmat)
Materiaali
Leveys
Aloituspiste(cm)
Päämäärä(cm)
Pituus
Aloituspiste(cm)
Päämäärä(cm)
Korkeus
Aloituspiste(cm)
Päämäärä(cm)
Väri
Hinta
Aloituspiste(€)
Päämäärä(€)
Kampanja
Toimitus arviolta 10 arkipäivässä
Kampanja