Missing translation for header.skipToContent

Älä missaa KESÄALE - hulluja tarjouksia kotiin & terassille!

Nukkamatto

463 tuotetta
Näyttää 24 tuotetta 463 tuotteesta
1
...
20

Suositut suodattimet

Koti on linnasi, ja sinne kelpaavatkin vain parhaat mahdolliset sisustuselementit. Nukkamatot ovat erinomainen vaihtoehto, jos haluat pitää jalat lämpiminä viileillä ilmoilla. Nukkamatto sopii hyvin olohuoneeseen tai makuuhuoneeseen. Nukkamatto myös pehmentää elämän ääniä. Ihastuttavan pehmeä matto suorastaan kutsuu loikoilemaan ja upottamaan varpaat maton pehmeyteen. Voisi jopa kuvitella, että kävelisi pilven päällä. Nukkamattojen materiaalit vaihtelevat villan, pellavan ja viskoosin välillä. Mutta yhtä kaikki, matot ovat upottavan pehmeitä ja hemmottelevat jalkojasi. Matto tuo huoneeseen persoonallisuutta ja väriä. Laadukkaasta nukkamatosta ei irtoa nukkaa. Lisäksi ne ovat helppohoitoisia ja antistaattisia. Uudista kotisi ilmettä siis upealla, pehmeällä ja lämpimällä nukkamatolla. Ja rohjetessasi hanki matto upealla kuvioinnilla ja elävöitä kotisi sisustusta mielenkiintoisilla yksityiskohdilla.

Nukkamatot ovat erittäin pehmeitä

 • Kenelle ja minne nukkamatto sopii?

  Nukkamatot sopivat jokaiselle jalkojen alle lämmittämään ja luomaan kotiin vähän ylellisyyttä ja mukavuutta. Nukkamatto voi pehmentää kotisi linjoja ja se tekee siitä kodikkaamman ja kutsuvamman. Matto sopii mihin tahansa kodin huoneeseen, niin olohuoneeseen kuin myös esimerkiksi ruokailutiloihin. Edullinen nukkamatto sopii monen sisustusbudjettiin ja tuo samalla vähän luksusta kotiin. Avarra tilaa vaalealla matolla, tai luo tunnelmaa tummalla matolla. Huomioi kuitenkin se, että jos esimerkiksi muut olohuoneen huonekalut ovat tummia, kannattaa ehkä hankkia vaalea matto tasapainottamaan huoneen värimaailmaa. Jos matossa on kiiltäviä lankoja, mattojen päälle laitetut huonekalut eivät tartu maton pintaan. Tällaisen maton voit asettaa vaikkapa sohvakalustosi alle. Voit siis hemmotella itseäsi ja perhettäsi hankkimalla mukava nukkamatto kotiisi.
 • Miten pidät nukkamaton hyvässä kunnossa?

  Jos matto sijoitetaan läpikulkutilaan, saatat joutua puhdistamaan, imuroimaan ja tamppaamaan maton useasti. Nukkamatot ovat suhteellisen helppo onneksi puhdistaa. Yleensä ne vaativat säännöllisen imuroinnin ainoastaan pari kertaa viikossa. Jos laitat maton keittiöön tai ruokapöydän alle, silloin on syytä pyyhkiä kaikki mahdolliset mehu-, ruoka- ja muut tahrat mahdollisimman nopeasti kostealla liinalla tai maton materiaaliin soveltuvalla aineella. Saattaa olla, että maton puhdistusaineeksi sopii ihan tavallinen astianpesuaine. Matto on syytä myös tuulettaa säännöllisesti, jotta se ei kerää tunkkaista hajua. Jos kuitenkin joskus joudut pesemään nukkamaton, kannattaa se viedä mattopesulaan, Nukkamaton pesu on parasta hoitaa joko tasovesi- tai kuivapesuna tai joskus myös kemiallisena pesuna, riippuen maton materiaalista.
 • Miksi valitsisit nukkamaton kotiisi?

  Nukkamatot viimeistelevät kodin sisustuksen pehmeästi ja lempeästi. Monet nukkamatoista ovat tehty käsin, niitä löytyy eri värisinä sekä eri kokoisina. Valikoiman monipuolisuus helpottaa maton valintaa olipa kotisi sitten minkä kokoinen tai tyylinen hyväänsä. Mattojen tuuhea ja paksu nukka on tuntuu pehmeältä ja erittäin lämpimältä jalkojasi vasten. Nukkamatto myös vaimentaa elämisen ääniä, joten se sopii erittäin hyvin vaikka kerrostaloasunnon matoiksi. Korkealuokkaisten lankojen ansiosta matto kestää kulutusta ja se on helppo myös puhdistaa. Sinun tarvitsee vain imuroida matto pari kertaa viikossa ja tuulettaa säännöllisesti. Näillä yksinkertaisilla nikseillä voit pidentää nukkamaton elinikää ja nauttia pehmeästä matosta pidempään. Harkitse siis nukkamattoa, kun haluat viimeistellä kotisi tunnelmallisesti.
 • Minne vien vanhat matot?

  Lopulta hyvätkin matot hoidettuina lopulta kuluvat ja niille pitää jättää hyvästit. Ehkä matto on tahraantunut, tai ehkä se on vain kulunut, mutta kaikki hyvä loppuu aikanaan. Silloin on aika harkita uuden maton hankintaa. Vanhaa mattoa ei kuitenkaan tarvitse vain laittaa roskiin, sillä nukkamatot ja muut matot on mahdollista viedä kierrätyskeskukseen, jos ne ovat vielä hyvässä kunnossa. Voit lahjoittaa eteenpäin, esimerkiksi jos jollakin tutullasi on ulkokoiria, sopii vanha nukkamatto erinomaisesti koirankopin lämmikkeeksi. Eläinsuojeluyhdistyksetkin voivat ottaa mielellään vastaan mattolahjoituksia. Joten ennen kuin heität matot roskiin tai viet kaatopaikalle, kannattaa tiedustella lähimmältä eläinsuojeluyhdistykseltä, olisiko vanhoista matoista heille iloa. Tällä tavoin vanha matto vielä ilahduttaa jotakuta varmasti.