Missing translation for header.skipToContent

Kesän hullut hinnat - säästä jopa 60%!

Näyttää 24 tuotetta 63 tuotteesta
1
...
3

Suositut suodattimet

Räsymatto on perinteinen suomalainen matto, joka valmistetaan vanhoista tekstiilin jäännöspaloista. Mattojen alkuperä juontaa juurensa maaseudulle, jossa tekstiilijätteitä käytettiin hyödyksi käsityötuotteiden valmistuksessa. Räsymattoja voi olla eri värejä ja kuvioita, ja ne ovat usein kudottuja tai virkattuja. Räsymatot ovat kestäviä ja helppoja pitää puhtaana, ja ne sopivat hyvin esimerkiksi keittiöön tai eteiseen. Räsymatot ovat myös ekologinen vaihtoehto, sillä ne hyödyntävät kierrätysmateriaalia ja vähentävät tekstiilijätteen määrää. Suomalaiset räsymatot ovat arvostettuja myös kansainvälisesti.

Usein kysyttyjä kysymyksiä räsymatoista

  • Miten räsymatto eroaa perinteisistä matoista?

    Räsymatto eroaa perinteisistä matoista materiaalinsa ja valmistustapansa suhteen. Räsymatot tehdään yleensä vanhoista tekstiileistä, kuten käytetyistä vaatteista tai kangasjätteestä. Ne valmistetaan leikkaamalla tekstiilit suikaleiksi ja punomalla ne yhteen. Perinteiset matot sen sijaan valmistetaan yleensä kudontatekniikalla, jossa lanka tai kude kudotaan ristikkäin luodin tai kangaspuitten avulla. Näin saadaan aikaan tiheämpi ja kestävämpi matto, kun taas räsymatot ovat yleensä hieman löyhemmin kudottuja ja kevyempiä. Räsymatot ovat usein myös värikkäämpiä ja monimuotoisempia kuin perinteiset matot, koska niiden valmistuksessa voidaan hyödyntää erilaisia kankaita ja värejä.
  • Minkä kokoisia räsymattoja on tarjolla?

    Räsymattoja on tarjolla eri kokoisia. Yleisimpiä kokoja ovat esimerkiksi 60x90 cm, 70x130 cm ja 80x150 cm. Lisäksi saatavilla voi olla myös muita kokoja, riippuen valmistajasta ja myyjästä.
  • Onko räsymatto kestävä ja sopiva käytettäväksi eri tiloissa?

    Räsymatto on yleisesti ottaen kestävä ja sopiva käytettäväksi eri tiloissa. Räsymatto valmistetaan yleensä kierrätyskankaista, kuten vanhoista lakanakankaista, mikä tekee siitä ekologisen vaihtoehdon. Räsymatto kestää hyvin kulutusta ja on usein konepestävä, mikä helpottaa sen puhtaanapitoa. Räsymatto sopii erityisesti tiloihin, joissa halutaan luoda kodikasta ja perinteistä tunnelmaa, kuten olohuoneeseen, keittiöön tai eteiseen. Se luo värikkään ja persoonallisen ilmeen tilaan. Räsymattoa voi käyttää myös ulkotiloissa, kuten terassilla tai parvekkeella, mutta tällöin on hyvä huomioida, että se altistuu sääolosuhteille ja kulutukselle enemmän.