Missing translation for header.skipToContent

Kesän hullut hinnat - säästä jopa 60%!

Näyttää 24 tuotetta 592 tuotteesta
1
...
25

Iso matto on erinomainen valinta kodin sisustukseen, sillä se luo tilaan lämpöä ja tunnelmaa samalla suojaten lattiaa kulumiselta. Iso matto sopii erinomaisesti esimerkiksi olohuoneeseen, makuuhuoneeseen tai eteiseen. Maton koko kannattaa valita huoneen koon mukaan, jotta se ei näytä liian pieneltä tai suurelta suhteessa huonekaluihin. Maton väri ja kuviointi voivat myös vaikuttaa huoneen tunnelmaan, joten kannattaa valita matto, joka sopii yhteen huoneen muiden sisustuselementtien kanssa. Maton materiaali kannattaa valita huoneen käyttötarkoituksen ja omien mieltymysten mukaan.

Usein kysyttyjä kysymyksiä isoista matoista

  • Millaisia kokoja isoista matoista yleensä löytyy?

    Isot matot voivat vaihdella koostaan suuresti, mutta yleensä niitä löytyy pituuksiltaan 2-4 metriä ja leveyksiltään 1,5-3 metriä. Mattojen paksuus voi myös vaihdella, mutta yleensä ne ovat noin 1-2 senttimetriä paksuja.
  • Kuinka helppoja isojen mattojen puhdistaminen ja ylläpito ovat?

    Isojen mattojen puhdistaminen ja ylläpito voivat olla haastavia tehtäviä, mutta niitä voidaan helpottaa noudattamalla muutamia ohjeita. Maton säännöllinen imurointi ja roskien poistaminen auttavat pitämään maton puhtaana. Tahrojen poistaminen mahdollisimman nopeasti on myös tärkeää. Maton pesu on suositeltavaa tehdä ammattilaisen toimesta, mutta mikäli peset maton itse, tulee huomioida maton materiaali ja pesuohjeet. Tärkeää on myös antaa maton kuivua kunnolla ennen sen käyttöönottoa uudelleen.
  • Miten iso matto vaikuttaa tilan akustiikkaan ja lämpötilaan?

    Iso matto voi vaikuttaa tilan akustiikkaan vaimentamalla ääntä ja siten vähentämällä kaikumista. Matto pehmentää tilan äänimaailmaa ja tekee siitä miellyttävämmän kuulokokemuksen. Lisäksi iso matto voi myös parantaa tilan lämpötilaa, sillä se eristää lattialta tulevaa kylmää ja pitää tilan lämpimämpänä. Erityisesti kovilla lattioilla, kuten betonilla tai laatoituksella, iso matto voi olla hyödyllinen lisä lämmöneristykseen.